Какво трябва да знаем за силиконовия бюст?

Към поставяне на силикон в бюста прибягват жени, недоволни от формата или размера на естествените си гърди. Тогава се назначава процедура, при която в гръдните кухини на жената оперативно се слагат изкуствени импланти.

силиконов бюст

Какво е важно да се знае?

Във всеки един от случаите се правят индивидуални импланти

Имплантите за всяка една жена се изготвят въз основа на нейните физически дадености и лични предпочитания по отношение на форма и размер. Преди да се извърши самата операция, пациентката преминава общ преглед от лекар, както и от хирурга, който ще поставя имплантите. 

Целта е да бъде писмено удостоверено, че здравословните ѝ показатели покриват клиничните изисквания за операцията, тъй като процесът е инвазивен и е необходимо използването на пълна упойка. Предварителните прегледи също дават възможност на хирурга, извършващ процедурата, да прецени тялото на пациентката и да си разработи хирургичен план. 

Какви са видовете силиконови импланти за гърди?

Общи/нормални гръдни импланти

Те са изпълнени със силиконов гел, а при допир наподобяват естествените гърди и поради тази причина са най-популярни сред жените, желаещи да се подложат на процедурата. Нещо повече – освен че се чувстват като по-натурални и предлагат подобрена визия на бюста, нормалните силиконови импланти имат и по-голяма възможност за персонализиране, що се отнася до формата на гърдите.

Гръдни импланти тип “Gummy Bear” („гумено мече“) 

Преди всичко те са известни с това, че придават стабилност на гърдите, която се запазва дори след като покривният слой се е разпаднал. Гелът, който е вътре в този тип импланти, е по-плътен от нормалния силикон и не губи формата си. Имплантите „гумено мече“ са по-изпъкнали към дъното и по-заострени в горната си част. Като техен недостатък се посочва, че могат да доведат до несиметричен бюст, ако се завъртят.

Кръгли импланти за гърди 

Те се използват тогава, когато целта на пациентката е да направи гърдите си да изглеждат много по-пълни и по-твърди. 

Гладки импланти

Такива импланти се избират, за да придадат на гърдите изключително меко усещане и структура. Този тип силикон може да се премества в гърдите и с това осигурява по-естественото им движение. Недостатъкът при тях е, че понякога водят до набръчкване на кожата, намираща се под гърдите.

Къде се поставят силиконовите импланти за гърди? 

Местата за поставяне на силиконови гръдни импланти са две: едното място е джобът над гръдния мускул, а другото – под гръдния мускул.

По време на консултацията с хирурга се обсъждат очакванията от процедурата и се избира мястото, което подхожда най-добре. Вземат се под внимание и фактори като типа на тялото и естеството на импланта. Всяка пациентка трябва да следва стриктно указанията и наставленията на медицинските лица, тъй като имплантите изискват внимание, включително мерки като:

  • неизползване на сауна;
  • повишено внимание при нестандартни любовни игри и използване на играчки за възрастни от секс шоп Passion.bg;
  • възможност за раздвижване на имплантите по време на полет със самолет; което води до понякога непоносим дискомфорт;
  • периодични прегледи с цел профилактика и поддръжка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.