Практични съвети при избор на тротинетка

тротинетки

Tротинетката е превозно средство, което съществува от 90-те години.

Не е толкова трудна за каране като велосипед, така че има предимството да бъде спортна играчка, която може да се използва от малки деца за лесна игра на открито.

Отскоро може да се избира между модели с 3 колела и 2 колела, така че дори малките деца могат да започнат да се забавляват със стабилна тротинетка с 3 колела. Освен това има дори модерни такива с гуми, които светят със светодиоди!

Има обаче толкова много марки и видове, че може да е трудно да разберете какво да изберете.

Първо следва да уточним от каква възраст може да се използва? Тротинетките в зависимост от техните характеристики може да се ползват от широк кръг деца, от малки на около 3 до 4 години до ученици от началното училище. , гимназисти и възрастни, стига размерът да съответства.

Подобно на велосипеда, те са склонни да се смятат за транспортно средство и много хора смятат, че могат да карат навсякъде. Не забравяйте, обаче, че тротинетката не е леко превозно средство като велосипеда, а „ оборудване за детска площадка “. Смята се, че е подобно на карането на ролкови кънки. Затова нека да се кара в парк, където е безопасно и достъпно .

И когато децата са малки, винаги имайте предвид, че те трябва да се използват под наблюдението на настойник.

Съвети за избор на кикборд за деца

Освен само като цвят и дизайн, при закупуване на тротинетка следва да обърнем внимание и на харатеристики като възраст, подробни ограничения за височина и тегло и др.

  1. Изберете между 3 колела или 2 колела

Детските тротинетки се предлагат в триколесни и двуколесни версии. Най – основно има възраст, която отговаря на номера на гумите:

  • три колела – 3 до 5 години
  • две колела – Ученици от начално училище и по-горе

Тротинетките с две колела (с гуми отпред и отзад) изисква способност за баланс . Ето защо този вариант се препоръчва не за деца на възраст от 3 до 4 години, а за деца в началното училище .

От друга страна , има два вида тротинетки – единият с две гуми отпред и една отзад, а другият с една отпред и две отзад . Първият вид може да не е толкова бърз, колкото този с две колела, но е лесен за балансиране, така че дори сравнително малки деца могат да го карат. Типът с две колела отзад затруднява преместването на тежестта наляво и надясно, така че не е възможно да се ускори и да се завие в завой. Следователно възможността от падане е малка и дори малки деца на възраст от 3 до 5 години могат да играят безопасно .

  1. Изберете според размера на гумата

Когато избирате скутер, трябва да обърнете внимание и на различните размери на гумите. Обикновено гумите за кикборд се използват от 100 мм до 200 мм . По-малките гуми имат предимството да понижават центъра на тежестта и да ги правят по-стабилни. Колкото по-голяма е гумата, толкова по-лесно се ускорява и няма да се притеснявате за малки неравности. Освен това е по-малко вероятно гумите да бъдат заровени, което улеснява играта в неасфалтирани зони като пясъчни зони и паркове.

  1. Проверете размера и теглото

Размерът и теглото на детските тротинетки варират в зависимост от продукта.

Проверете дължината и ширината на основата, където са поставени краката, и височината на дръжката и изберете тази, която подхожда на вашето дете.

  1. Изберете със или без спирачка

Един от моментите, които трябва да проверите, когато купувате скутер за дете, е дали има спирачка . Последните модели се предлагат с различни видове спирачки, като спирачки , които могат да се задействат чрез стъпване върху капака на задното колело , и спирачки на дръжката.

  1. Други характеристики

Други характеристики при избор на модел, може да са наличието на светлини, колан за носене и др. Детските модели се предлагат в широка гама от цветове, включително такива с ярки цветове и герои като Disney, Frozen и т.н. . Освен това има видове, които могат да се сгъват за удобно съхранение, някои със звънци, а други с презрамки, които са удобни за носене .

Когато избирате кикборд, който ще бъде оценен като подарък, не забравяйте да се съобразите с мнението на вашето дете като цвят и дизайн!

  1. Безопастност

Винаги носете каска и поддръжници. Когато дете се качи на кикборд, нека помислим за безопасността, като носим каска и подпори . Въпреки че тротинетките се третират като оборудване за детска площадка, а не като леки превозни средства, съществува риск от нараняване, ако паднат и главата, лактите и коленете могат да бъдат сериозно наранени.

Напоследък има много модерни каски, така че ако изберете готин или сладък шлем, детето ви трябва да го носи без колебание.

Може да изглежда, че няма голяма разлика между тротинетките по отношение на дизайна и функциите. В детайлите обаче са направени различни изобретателности. Внимателно проверете целевата възраст и купете безопасен и сигурен скутер, като слушате мнението на вашето дете .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.