Ще повлияе ли Брекзит на спестяванията ви?

brexit
Референдумът Брекзит е на път не само да промени историята на Обединена Европа като първият референдум за отцепване на страна от Европейския съюз. Дори и да уточним, че провеждането на референдума и неговия резултат не са точно „напускане на Великобритания”, а „заявено желание за такова”, за много хора това е предизвестие за една голяма промяна.

Редица финансови анализатори подлагат на дискусия следните въпроси, които няма как да не ни развълнуват и нас, предимно заради еврото, основната валута за спестявания в България.

Брекзит дръпна много надолу нивата на английския паунд, нещо което причини огромни загуби на хората, които бяха заложили на неговата сигурна и висока цена през годините.  И ако това не е било никога предпочитана валута за разплащания вътре в България, в паунди са спестяванията на цялата наша емиграция в Обединеното Кралство, която издържа свои роднини в родината, инвестира, купува жилища и харчи у дома. Неприятна изненада, да се събудиш с 20% по-беден и то само за една вечер.

С 20% по-богати се събудиха хората, които бяха заложили на спестяванията в американски долари, доста по-популярна форма за влагане на пари в българските банки, въпреки ниските лихви и непреференциални условия.  Зелената валута ни направи очевидци на няколко движения и нагоре и надолу в последните години. Въпреки бързите темпове на растеж на нивата му, доларът е високо-рискова валута именно поради непредсказуемите темпове на ръст и спад. Напук на гласа на разума, все повече хора ще му се доверяват, което ще бие директно по еврото.

Създаденият политически и икономически хаос няма да повлияе добре нито на бизнеса, нито на общностните взаимоотношения. Като членка на Европейския съюз, ние ще трябва да преглътгнем Брекзит и да поемем и негативната вълна на несигурност и нестабилност, която се надига заедно с него.

  • Ако планирате бъдещ бизнес с Европа, няколко пъти премислете дали променената обстановка е във ваша полза.
  • Взимайки burzi krediti можете успешно да регулирате всяка нужда от пари и да решите неотложни потребности. Отлагането на каквото и да е решение никога не е във ваша полза.
  • Стремете се да диверсифицирате спестяванията си в основните валути и да не концентрирате парите си само в една валута.
  • Ако ви предстои купуване на имот, побързайте. Несигурността може да ви изиграе лоша шега, продавачите на имоти често се подсигуряват със солидни проценти надценка при най-малкия знак за криза на пазара.
  • Харчете и инвестирайте, вместо да спестявате – най-добрата политика по време на криза.

Информационен партньор: http://burzi-krediti.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.