Няколко основни проблема пред стартиращите бизнес

Много пъти сме си казвали, че ако имаме достатъчно пари, ще започнем даден бизнес. Но истината всъщност не е такава на практика. Понякога началният капитал е наистина голям проблем, но най-често проблемът е ясната идея как да правим самия бизнес.

бизнес старт

Все пак да кажем, че имаме идеята и визията, тогава можем да потърсим финансиране от банка, рисков капитал, инвеститор, да направим ипотека на недвижим имот и тн. В страната ни намирането на стартов капитал е трудно, но често проблемите ни са свързани с цялостната визия за развитие на бизнеса ни или с липсата ни на основни правни, счетоводни и финансови знания.

Много често проблем имаме и по отношение на основни правни, счетоводни и финансови знания, като това ни плаши и не знаем как да започнем. Например в началото трябва да сме наясно с видовете правни форми за учредяване на фирмата. Дали ще започнем дейност като ЕООД, ООД или формата е по-подходяща да бъде друга. Добра идея е да ползваме бизнес консултант, адвокат или счетоводител ако не разбираме нищо от съответната материя. Това е задължително по отношение на темата какви осигуровки и данъци трябва да плащаме. Добре е да имаме предвид какво казва закона още преди да сме започнали дейност. Иначе счетоводител ще ни трябва задължително така или иначе, но за ЕООД, например, може да ползваме счетоводни услуги срещу месечен абонамент, а не да ни се налага да назначаваме такъв специалист на трудов договор.

По отношение на самата визия за развитие на бизнеса е добре да си направим бизнес план, разписан на страница минимум. Трябва да си даваме сметка, че може бизнеса ни да не сполучи по една или друга причина, както и за да проверим начинанието дали има шанс да бъде успешно, дали ще се справяме добре, дали има търсене за извършваната от нас дейност, е добре да не стартираме с голям капитал. Така ще знаем какво да подобрим, как да извлечем максимума от възможностите, с които разполагаме, както и къде и за какво да вкараме повече пари. Още полезни бизнес съвети може да откриете в p2pkrediti.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *