Топ класация на вредните професии

Знаете ли, кои професии са вредни?

стрес на работното място

Освен условията на околната среда, професията, която сме избрали, оказва значителна вреда. Ако в детството сте мечтали да станете модел, то навярно сега, като такъв се сблъсквате с недостатъците на това призвание? Едва ли сте предполагала като малка, на какви лишения ще бъдете изложена и какви ще са последствията.

Ето и топ класация на вредните професии, ако все още не сте намерили своята:

• Доктор

Наред с факта, че от студентските години се появява хроничната липса на сън, тази професия крие силна емоционална тежест. В нея докторът носи голяма отговорност за живота на хората.

• Учител

Постоянната работа, която пада на плещите на учителя се усеща рано или късно. Освен това в света на разглезените деца е трудно да се запази хладнокръвие и спокойствие.

• Стюард / Стюардеса

Винаги има риск от авария на самолета или кораба. Наред с това, на борда винаги има недоволни пасажери, грижите, около, които отнемат всичките сили.

• Сервитьор

Цял ден и може би нощ разходки с поднос в ръка. Пада се тежко натоварване на краката. Плюс арогантните посетители, които се държат неподходящо.

• Фризьор

Работейки, върху шедьовър под формата на стайлинг или прически, всички химикали влизат в тялото на фризьора. Така се появяват множество алергии.

• Спортист

Тук съществува повишен риск от нараняване. Това, обаче не е всичко. Кариерата им приключва в по-младите години. В края на краищата винаги има някой по-добър.

• Модел

Това е ожесточено съревнование. Изкълчените глезени по подиума са ежедневие, но какво да кажем за вечната битка с конкуренцията. Постоянен тормоз по отношение на лично тегло и външен вид. Лишение от храна. Да не пропускаме и риска от анорексия.

• Офис служител

Понякога изглежда, че седейки на масата в офиса, нищо не би ви навредило. Но постоянното недоволство от мениджмънта причиняват сериозни щети на нервната система.

• Журналист

Не е толкова лесно да получите добри материали за новинарство. Освен това журналистите често са на места, където животът виси на косъм.

• Актьор / Актриса

Ако сте млади и амбициозни, едва ли ще преминете без буря в морето от стрес. Липсата на стабилност в работата и нередовен график, често водят до употреба на алкохол и наркотици.

Това са само част от професиите, които имат отрицателни последствия върху здравето на практикуващите ги. За съжаление списъкът с подобни професии е много по-голям и милиони хора са подложени на ежедневен стрес. За да се балансира е необходимо да се заредим с положителни емоции през времето, когато не сме в службата. Разходки в планината, спорт (например практикуването на скуош има много положителен ефект), почивка и релаксация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *