Работа и богатство

“Никога няма да спестиш пари докато работиш за някой друг!”

Някои хора на шега превеждат английската дума “job” (работа) като “Just Over Broke”, което означава на прага на разорението. Всеки месец преди заплата 90% от хората нямат пари.
Колко мениджъри има на мястото, в което работиш? Съотношението варира от 40:1 до 200:1. Имаш ли контактите, образованието, уменията и възможностите им? Вероятно не! Шансовете да си на тяхно място е относително малък. Също така много малка част от тези “мениджъри” взимат добри пари в действителност.
Замисли се колко трябва да чакаш докато се опитваш да стигнеш тяхното ниво? Времето, което трябва да чакаш, за да вземеш такава заплата е толкова, че ако евентуално наистина успееш, вече е време да се пенсионираш. Но ти искаш парите сега! Точно когато ти трябват най-много – за семейство, бърза кола, ваканция, дрехи … И какво правиш, за да го постигнеш?

Един начин е да се насочиш към бързо развиващите се и по-динамични сектори, като програмиране, или по-традиционните
счетоводство и финанси. И в двата случая ще е нужна пре- или допълнителна подготовка (курсове). Когатао сменяш професията винаги има хора преди теб и те са по-добри и с по-дълъг опит. Трябва да мине време. Тоест връщаме се към №1.

Трябва да имаш странични интереси! Не се залъгвай със схемите за бързо забогатяване, МЛМ маркетинга или работата от вкъщи. Бъди нащрек. Говори с приятели. Мисли за това какво те интересува и къде си натрупал известни знания. Мисли за това какво си научил от предишния си работодател, което може да приложиш в други условия. Можеш ли да продаваш уменията си? Ти си продукт – имаш опаковка, определени функции и цена! Можеш ли да правиш нещо добре? Така и така ходиш на работа 5/7 по 9 часа – помисли какво може да „откраднеш” от работодателя си. Това може да е бизнес модел или процес, идея, клиенти…

6 Comments

 1. Това се казава добре написана статия, не съм виждал толкова много истина на едно място, във всяка фирма. 😉 Няма изключения.

 2. Така, така, само дето тези, които са писали и поместили тази статия също така слугуват на някого за заплатка. Нъл тъй?…

 3. Да вероятно е така, но на ВИСОКА ЗАПЛАТА Апостоле!

 4. Знам, знам- вие сте на мама генийчетата и затова ви плащат по 10 000 лв. на месец. А пък колко сте ми възпитани- говорите на човек, който може да ви е баща и ви превъзхожда като образование, интелект, обществено положение, слава и богатство на “ти”.

  Мъчите се чрез простащина да го приравните до вашето ниво, а? Не ставайте смешни! Вие НИКОГА няма да имате класата, нивото и формата на един Апостол Апостолов!

  Вижте се само- с това хашлашко поведение, което демонстрирате,всички проумяват колко пари чините… Даааа, простотията наистина ходи по хората, а не по говедата…

 5. Един Апостол Апостолов… Един пенсионер с два блога:)
  Апостоле правм повече от теб със сигурност. Само компютъра, от който пиша в момента е колкото годишния ти доход.

  Говоря ти на “ти” защото се познаваме отдавна и си писал по наши форуми и блогове за бизнес. Ако настояваш ще се обръщам на “вие”.

  Нормално е да имаш повече опит от нас – средната възраст на екипа ни е 26 години. Не сме видяли колкото теб но имаме желание, а това е най-важното.

  Поздрави и благодаря за коментарите!

 6. не му вярвайте на този изкуфял нещастник с мания за величие.всичките му писаници за “луди пари от интернет” са само негови фантазии а в реален план е беден като арабски емигрант.абе дедо да не мислиш че не сме видяли богати хора само че ти не си от тях.мъчиш се да оплетеш някой наивник и да му прибереш парите само че такива вече не се намират и затова беснееш във форумите.и още нещо от мене:на “4-ти километър”сигурно вече те чакат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *