В чужбина за първи път? – Ще се справиш!

терминал 2 заминаващи

Всички знаем, че рано или късно се заражда една идея в главата ни – да направим нещо повече за себе си. Нещо различно и ново.

Нека да изразя мнение за нашата прекрасна родина. Да, правилно, Родина, не държава. В днешно време всичко е прекалено смешно и драматично. Младите хора искат реализация. Развитие и промяна. Да изкарват пари и да живеят различен живот. И тук на свой ред се появява реалната причина да пиша – чужбина! Как ви звучи? Страшно или по- скоро като експеримент , обуславящ се на целите ви?

Чужбина – това е нов свят. Мотивация за лични и професионални успехи. Нов мироглед. Култура и различна зона на комфорт. Доказваш на себе си, че няма пред кого и какво да се спреш, защото можеш, въпреки всичко.

И достигате върхов момент – защо да не опитам и аз ? Кой ли не се е справил, та аз ли няма да мога ? Да, мога! Увереността ви е завладяла. Плахи и същевременно подтикнати от различното започвате да търсите информация. Комуникирате с различни хора, за да изградите основата на стремежите си. Съставили сте плана в главата си. Намерили сте познати, приятели , в избраната дестинация. Няма какво да мислите. Купили сте билет. И тръгвате. Къде? Може би на работа в Англия. Само след няколко часа България вече е някъде там, далеч. Пристигате в новия свят. Започвате работа. Градите живота си стъпка по стъпка. От начало. Появява се съмнение – ще се справя ли? Защо съм тук? Искам у дома. Минава време. Вече имате основи и перспектива затова какво и как да се случва. Водени от стремеж и осезание всичко се получава.

Да, има трудни моменти. Съществува чувството, че нещо липсва и не е както трябва, но винаги правете опити да продължавате с начинанието, към което сте поели.

Животът е борба – клише, но е самата истина. Бъдете мърди в мислите си и дерзайте. Бъдете мотивирани и водени от нестихващ стремеж да докажете на себе си, не на друг, на себе си – Аз мога ! Справих се! Успях!

Автор: Анджели Цветанова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *