Важни стъпки, които да не пропускаме преди заминаване на почивка

застраховки ваканция

Колкото по-близо сме до дългоочакваната почивка, толкова по-голямо става нетърпението ни. Но преди да затворите вратата от външната страна и да се отправите към мечтаната ваканция, е редно да свършим няколко задачи.

Става дума за няколко важни стъпки, които не бива, но сме склонни да пропускаме преди заминаване на почивка. Обърнете им специално внимание, за да не съжалявате по-късно, а и да не си развалите настроението още докато сте във ваканция.

Уверете се, че автомобилът ви е в изправност

Според статистиката над 76% от семействата у нас предпочитат да пътуват с личния си автомобил до избраната за почивка дестинация. Подобен е и процентът на хората, които отиват самостоятелно, с приятели или само с половинката на ваканция.

С други думи, за да стигнем до мястото на дългоочакваната ни почивка, разчитаме главно на личното си превозно средство. Ако не искате то да ви предаде и разочарова, проверете дали е в изправност предварително. Нашият съвет е да го направите двукратно – седмица преди заминаване, за да имате време да предприемете евентуалните нужни действия за ремонт, и непосредствено преди тръгване, за да избегнете проблеми по пътя.

Подгответе тялото си за ваканция

В тази подготовка включваме както класически естетични процедури за красота, така и предварителни терапевтични мерки, които е добре да вземете. По отношение на външния ви вид, обикновено, е редно да минем през козметичния салон за обезкосмяване, както и да си направим маникюр и педикюр, а защо не и нова прическа?

Що се касае до процедурите за физическото ни благосъстояние по време на ваканцията, има няколко ключови съвета, към които е добре да се придържате:

  • Ако ще почивате на морето, добре е да приемате пробиотик поне седмица преди заминаване, по време на престоя и малко след като се върнете у дома. Това ще ви предпази от стомашно неразположение и ще предостави повече устойчивост на организма при среща с чревни патогени.
  • Ако ще почивате на планина, климатизирайте се, за не ви дойде твърде много рязката смяна на температурата. Важно е тялото ви постепенно да свикне с по-хладното време, за да не претърпи твърде много стрес и така да падне температурата.
  • В случай че имате хронични заболявания, консултирайте се с лекаря си за начина на прием на редовните медикаменти, както и евентуални допълнителни такива съобразно мястото, към което сте се отправили.

За сигурността по време на ваканцията

В сложните времена, в които живеем, малко повече сигурност никога не е излишна, нали? За пътуващите тя е гарантирана със сключване на застраховка помощ при пътуване. Тя покрива множество рискове, както и медицински и други тип разходи. Изберете онлайн идеалния за вас застрахователен продукт според типа ваканция, мястото, на което отивате, както и евентуалните гаранции, които искате да получите. Внимателно прочетете договора, преди да го подпишете и се уверете, че сте се спрели на надеждна и сигурна компания.

Обезопасете дома си преди заминаване

За съжаление, никога не можем да бъдем сигурни, че оставяме дома си в безопасност, когато заминаваме. Все пак, никога не е излишно да вземем предпазни мерки. Освен да заключим всички външни и входни врати, можем да предупредим съседите и да ги помолим да наглеждат къщата (апартамента) ни, докато отсъстваме. Някои хора оставят една лампа светната, за да заблудят крадците. Други залагат на сигурното, като включват всички системи за сигурност и СОТ в обезопасяването на своето жилище.

Завършваме с една отлична препоръка, която допълнително ще ви помогне за организацията преди заминаване с цел почивка. Limar24 е застрахователна компания, която може да ви предложи както застраховка за пътуване, така и за вашето жилище. Брокерът има достатъчно опит и перфектна репутация в своята област, но и разполага с достатъчно продукти за всякакъв тип индивидуални и корпоративни нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.