Кои са най-популярните марки за арабски парфюми

арабските парфюми

Качествените арабски парфюми са лесно разпознаваеми и високо ценени в света на парфюмерията. Те се отличават с интензивност и забележителна дълготрайност, която се дължи на високата концентрация на уханни етерични масла. При създаването на арабски парфюми се използват редки и ценни натурални суровини като уд, мускус, роза, сандалово дърво, смирна, шафран, ванилия и др. Тези съставки, които се добиват по традиционни методи, познати от хилядолетия в региона на Близкия Изток, придават на уханията богат и комплексен ароматен профил. В следващите редове ще направим преглед на най-търсените марки за арабски парфюми.

Swiss Arabian е известна със съчетаването на традиционни съставки с модерни нотки

Това е първата парфюмерийна къща в Обединените Арабски емирства, създадена през 1974 година. Неин основател е Хюсеин Адам Али, който бил известен със страстта си към ароматите. Характерно за всички арабски парфюми от марката Swiss Arabian е, че те са „съвършената комбинация“ между величието на Изтока и динамиката на Запада. От бранда са убедени, че за всеки човек има парфюм, който най-пълноценно изразява личността му и те са амбицирани да го предложат. Сред най-популярните арабски парфюми Swiss Arabian са Shaghaf Oud, Shaghaf Oud Abyad, Shaghaf Oud Aswad и др.

Rasasi набира популярност със своите луксозни и дълготрайни аромати

Семейната парфюмерийна компания Rasasi е създадена в Дубай през 1979 г. от Абдул Разак Калсекар. Брандът намира своето място в ароматния бранш с новаторски дух и предприемчивост. Представените от Rasasi арабски парфюми се отличават с високо качество и елегантност. Сред най-популярните ухания на бранда са La Yuqawam, Zebra, Shuhrah и др.

Al Haramain е класическо име в арабската парфюмерия

Al Haramain е марка за арабски парфюми, известна с богатите си екзотични аромати, които често включват уд и други традиционни за Ориента съставки. Компанията е създадена в Саудитска Арабия през 1970 година от Кази Абдул Хак. Името

ѝ буквално се превежда „двете джамии”, като става въпрос за две от най-посещаваните джамии в света – Масджид Ал-Харам и Масджид Ал-Набави в Медина. Над 1000 са представените до момента арабски парфюми с марка Al Haramain. Някои от най-популярните са Amber Oud, L`Aventure, Azlan Oud, Dazzle и др.

Afnan предлага гама от изтънчени парфюми с традиционни и модерни влияния

Компанията Afnan Perfumes е създадена през 2007 година в Обединените Арабски Емирства от Имран Фазлани. Уханията на тези арабски парфюми са любими на хора по целия свят, които обичат живота и вълнуващите преживявания. Почитателите на Afnan са готови да опознаят характерните особености на различни екзотични култури. Представените от марката арабски парфюми са висококачествени и луксозни. Сред най-популярните ухания на Afnan са Supremacy Silver EDP, Supremacy Gold, Supremacy In Heaven, Supremacy Incense, Supremacy Purple Pour Femme Eau de Parfum, Rare Tiffany, Ornament Purple Allure и др.

Lattafa е известна с детайлните си аромати и впечатляваща дълготрайност

Базираната в Дубай компания за арабски парфюми Lattafa придобива все по-голяма популярност в различни страни по света. Анализатори на бранша определят марката като най-добрия производител на ориенталски парфюми в ОАЕ. Сред най-търсените арабски парфюми Lattafa са Oud for Glory, Raghba Wood Intense, Ana Abiyedh, Bade’e Al Oud Oud for Glory и др.

Amouage е “Дарът на кралете”

Луксозна парфюмерийна къща Amouage е известна със своите пищни и сложни аромати. Създадена е през 1983 година по инициатива на султана на Оман Негово височество Саид Хамад бин Хамуд ал бу Саид. При изработването на всички арабски парфюми с марка Amouage се използват висококачествени съставки като уд, роза и подправки. Луксозните и уникални ухания са любими на ценители на високата класа и стил в ароматния бранш. Сред най-търсените ухания в каталога на Amouage са Gold, Jubilation, Epic, Dia, Reflection, Honour, Interlude и др.

Качествените арабски парфюми са изработени с внимание към всеки детайл

Емблематичните арабски парфюми често се отличават със сложни и многопластови ароматни композиции, които се развиват във времето. Характерни за типичните арабски парфюми са и луксозните опаковки. Те съответстват за високото качество на аромата. Спецификите на добрите арабски парфюми ги правят популярни и харесвани по целия свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.