Четвърти мобилен оператор Petrol Mobile

Петрол - Petrol Mobile

Petrol Mobile ще бъде четвъртият мобилен оператор в България стана ясно на пресконференцията от 20 октомври. За целта ще се използва инфраструктурата на Мобилтел. За сега от Петрол твърдят, че нямат интерес в търга за лиценз за GSM оператор.

За да стартира подобаващо в бизнеса, ще са нужни обучени специалисти. От къде ще е най-лесно да бъдат привлечени те? Точно така, конкуренцията. Сега висшият мениджмънт на Вивател, Глобул и Мобилтел ще бъде в напрежение. Обикновено стратегията в такива случаи е да се предложи по-висока заплата и да се “отвлекат” квалифицирани кадри от конкуренцията.

Ако някой е попаднал на обява за работа в Petrol Mobile или работи там може да сподели мението си. Според мен много млади специалисти ще намерят работа именно там.

4 Comments

  1. Petrol Mobile или Petrol Mobil? Срещам различни неща в медиите. Според мен вече са помислили за мениджъри. Едва ли ще рекламират така шумно. Вчера дори гледах рекламен спот по телевизията. Мобилтел май пак ще трябва да отбраняват лидерските позиции… пазарна икономика:)

  2. Клипчето не ми харесва. Много е плоско. Има някакъв културист

  3. Petrol mobile ще е виртуален мобилен оператор. Така наречените MVNO Mobile Virtual Network Opertaor. Те няма да имат собствена клетъчна структура. Ще се предлагат предимно предплатени услуги за масовия потребител

    Не мисля, че Mtel са застрашени, честно казано. Виртуалните мобилни оператори са особено популярни във Великобритания, Канада и др. страни по света.

    Най-известният пример за такава компания е британската Virgin Mobile на милиардера Ричард Брансън. Тяхната роля се оценява като изключително положителна за пазара, тъй като спомагат за увеличаване на конкуренцията, спад на цените и по-бързата поява на нови услуги. Припомняме, че у нас този тип компании могат да съществуват след приемането на Закона за електронни съобщения през 2007 г., с който беше регламентирана възможността един оператор да даде честотен ресурс под наем на друга компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *