Защо облачен сървър пред хостинг?

облачни услуги

Има много причини да изберете сървър в облака вместо хостинг, но най-важната е гъвкавостта. При сървъра в облака можете да увеличавате или намалявате ресурсите си според нуждите, така че никога не плащате за повече, отколкото ви е необходимо. Освен това сървърите в облака обикновено са по-надеждни и предлагат по-добра производителност от традиционния хостинг.

Когато става въпрос за хостинг, има няколко различни опции. Можете да изберете традиционен хостинг, което означава, че имате собствен сървър, който поддържате и управлявате. Или можете да изберете облачен хостинг, който е по-нова и все по-популярна опция. И така, защо бихте избрали облачен сървър пред хостинг, както и какви Cloud планове на Abscloud си заслужава да разгледате? Ето няколко причини:

1. Разходи

Една от най-големите причини да изберете облачен сървър пред хостинг е цената. При традиционния хостинг трябва да плащате за сървъра, софтуера, поддръжката и поддръжката. При хостинга в облака плащате само за това, което използвате. Няма предварителни разходи или дългосрочни договори. Можете да увеличавате или намалявате обема си според нуждите и да плащате само за използваните ресурси.

2. Гъвкавост

Друго голямо предимство на облачния сървър пред хостинга е гъвкавостта, която предлага. При традиционния хостинг сте обвързани с конкретен сървър. Ако трябва да увеличите или намалите обема си, трябва или да закупите нов сървър, или да преместите данните си на нов сървър. При облачен сървър можете лесно да увеличавате или намалявате обема си според нуждите. Можете също така да добавяте или премахвате ресурси според нуждите си, без да се налага да мигрирате данните си.

3. Надеждност

Когато става въпрос за хостинг, надеждността е важна. Трябва да сте сигурни, че уебсайтът ви ще работи и че данните ви ще бъдат в безопасност. При традиционния хостинг сте изложени на милостта на сървъра си. Ако нещо се обърка със сървъра, уебсайтът ви може да не работи с часове или дори с дни. При облачния хостинг уебсайтът ви се хоства на няколко сървъра, така че ако един от тях се повреди, уебсайтът ви ще продължи да работи на другите сървъри.

4. Сигурност

Когато става въпрос за хостинг, сигурността също е важна. Трябва да знаете, че данните ви са на сигурно място. При традиционния хостинг данните ви се съхраняват на един сървър. Ако този сървър бъде хакнат, данните ви могат да бъдат компрометирани. При облачен сървър данните ви се съхраняват на няколко сървъра, така че дори един от тях да бъде хакнат, данните ви са в безопасност на другите сървъри.

5. Поддръжка

Когато става въпрос за хостинг, поддръжката също е важна. Ако имате някакви проблеми с уебсайта си, трябва да знаете, че можете да получите помощ от хостинг компанията си. При традиционния хостинг сте изложени на “подчинение” на вашия сървър. Ако нещо се обърка, може да не успеете да получите помощ в продължение на часове или дори дни. При облачния сървър можете да получите помощ от хостинг компанията си по всяко време на денонощието.

И така, това са само няколко от причините, поради които може да изберете облачен сървър, вместо хостинг. Има и много други причини, но тези са някои от най-важните. Ако си търсите нова хостинг компания, не забравяйте да разгледате облачния сървър и предложенията за планове. Той може да се окаже подходящата опция за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.