Пет вълнуващи инвестиции, в които да инвестирате през 2023 г.

2022 г. ни напомни, че акциите могат да се понижат също толкова бързо, колкото и да се покачат. Видяхме исторически върхове и пикови спадове, вариращи от 22% до 38%.

Дългосрочните инвеститори и този път успяха да се възползват от слабия пазар, а много онлайн брокери премахнаха комисионните си и облекчиха изискванията за минимален депозит. Това доведе до неочаквани възможности за много дребни инвеститори с потенциал да трупат богатство на инвестиционния пазар.

Ако и вие сте от тях, ето и пет вълнуващи инвестиции, в които да инвестирате през 2023 г.

  1. Финансови технологии (fintech)

Тенденцията за дигитални плащания продължава да набира скорост и очакванията за 2023 г. са интересът към тях да се увеличи.

Добро решение да инвестирате в този сектор са акциите на PayPal Holdings. Въпреки увеличението от 25% в сравнение с 2020 г., към момента акциите са по-изгодни за вас, откогато и да било.

  1. Енергийна инфраструктура

Във връзка с нарастването на цените на енергийните суровини, не е лоша идея да се насочите към всичко, свързано с енергийната инфраструктура през 2023 г.

Средните доставчици на петрол и газ вече се подсигуриха с дългосрочни договори с фиксирана такса, за да се справят по-лесно си инфлацията и нестабилността по отношение на цените на световния пазар.

  1. Рекламни технологии (adtech)

Още една вълнуваща тенденция, в която да инвестирате през 2023 г. Рекламата през последните години се насочва упорито от печатните издания и билбордовете към видео, мобилни устройства и различни топ канали.

  1. Добив на благородни метали

И по-специално на злато и сребро. По време на криза добивът на благородни метали се представя най-добре.

  1. Киберсигурност

През последните години киберсигурността стана особено популярна. Независимо от това, което се случва на фондовия пазар на САЩ, хакерите не спират с опитите да откраднат клиентски и корпоративни данни.

Има различни платформи, в които можете да инвестирате в зависимост от наклонността ви да поемате рискове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.