8 Практически съвети, които ще накарат шефа да ви оцени положително

job-interview

  • Грабни вниманието на шефа си още преди да ти е станал шеф – още на интервюто.

Не винаги провеждащият интервюто е бъдещият шеф, но ако говориш директно с работодателят, това е първата ти възможност да го впечатлиш.
За да направиш това, обаче трябва да го проучиш предварително. Интернет дава достатъчно възможност за това, повечето шефове са публични личности. Със сигурност може деликатно да разпиташ във фирмата.
Според получената информация, подготви своето поведение за  интервюто. Облеклото, жестовете, интонацията, въпросите и отговорите, всичко трябва да бъде оптимизирано. Разбира се, всичко това трябва да отговаря и на действителността, като тя е показана по най-представителния начин.
При такава подготовка интервюто ще мине отлично и ще получиш работата.

Още от първия работен ден, започваш да работиш и за своето положение във фирмата.

Всичко, което изброихме за интервюто важи и за проучване на колектива, работното място, реда, йерархията, политиката и всичко, което се цени и прави там. Няма универсална формула за поведение, трябва да наблюдаваш и усетиш динамиката на фирмата.

  • Главното е  да си гледаш работата, но и да се грижиш за своето оптимално поведение във фирмата.
  • С колегите трябва да поддържаш добри отношения, но и да не забравяш, че от тях всичко може да се очаква.
  • Деликатно събирай информация, а също и наблюдавай какво се цени в тази фирма и работи за своята позиция в нея.
  • Използвай възможностите, бъди гъвкав, мисли за себе си, разбира се без да мачкаш другите. Не позволявай и те да те газят.
  • Не си мисли, че ако вършиш свръх много работа, ще получиш похвала. Важно е да вършиш своята работа, качествено и в срок.
  • Ако имаш идеи, внимателно обмисли как да ги поднесеш и какъв ще бъде ефекта от тях.
  • Ако знаеш чужд език (за бизнес цели най-полезен е английския), може да използваш подходящ момент, за да подпомогнеш офисната комуникация с чуждестранни партньори – рано или късно ще бъдеш оценен.
  • Не на последно място трябва да се представиш в добра светлина на фирмените мероприятия. За някои работодатели, това е мястото където може да те забележат и оценят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.