6 причини защо трябва да учиш архитектура

архитектура„Архитектурата е изкуство и наука за проектиране на сгради и други физически структури.“
Архитектурата се отнася за направата на места, където хората прекарват живота си. Архитектите не са просто хора, занимаващи се с външен и вътрешен дизайн на една сграда, но и влияят на околната среда като цяло. Целта на архитектурата е най-вече хората да живеят по по – добър начин от преди.
Има съществен въпрос, който трябва да си зададем. На първо място защо да учим архитектура? Какви са предимствата да избереш архитектура за твоя професия в сравнение с други професии? И какви могат да бъдат компромисите, които един кандидат-архитект може да се наложи да се направи, за да постигне успех?
1. Архитект е нещо като изобретател. Като изобретател, който създава нови джаджи, но в случая се проектират нови сгради. Архитектурата е много удовлетворяваща професия. Ще получите огромно чувство на наслада, след като вашите идеи на хартия се превърнат в истински сгради. В тази област ще разберете радостта на сътворението.
2. Обучението по архитектура е много забавно. За разлика от традиционните колежи, където трябва да се бъхтиш в учебните зали и библиотеки – четене и писане през цялото време, обучението по архитектура дава свободата да използвате дясната страна на мозъка си, творческата част. Можете да получите много възможности да покажат своята креативност и изобретателност, докато проектирате различни структури.
3. Не е трудно да се определи думата „архитектура“, но думата има далеч по-дълбок смисъл, отколкото предполагате. Докато учите архитектура, вие получавате знания за различни области на човешката дейност – изкуство, история, физика, инженерство, рисуване.. всичко, което би могло да помогне за подобряването на жизнената среда на хората. Това е най-разнообразното обучение, което можете да намерите. И все пак, това поле привлича най-креативните и романтични умове в света.
4. Работата на архитект една от най-предизвикателните и приятни в света. Всяка сграда е различна. Всеки проект е различен. Няма абсолютно никакво еднообразие в живота. Тръпката и предизвикателството на работата са меко казано вълнуващи.
5. Ако сте от този тип човек, който обича да работи със собствените си ръце, тогава архитектурата е правилната професия за вас. В архитектурното обучение разбира се можете да работите с ръцете си. Няма само четене и писане през цялото време, а трябва да имате и практически подход на много задачи. Изграждате умалени модели, провеждане на проучвания, да говорите с хората … си много активна област.
6. Архитектурната работа може да звучи като работа от 9 до 5 в архитектурно бюро, но не е така. Тя е много повече от това. Още като студент по архитектура, вие започвате да работите по реални проблеми на проектирането на функционалността на сградите. В тази професия, вие трябва да пътувате много. Трябва да стъпвате с краката си на земята, и да посещавате строителните обекти.
Ако искате да се запознаете по – отблизо и да разберете с какво друго се занимават архитектите и архитектурните бюра/студиа можете да разгледате архитектурно бюро „АДОР“ – http://www.adorbg.com/bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.