Три добре платени професии в развитите страни

За разлика от нашата страна някои професии, които тук не са добре заплатени, се котират добре в развитите страни и хората, които ги упражняват са добре платени. Със спада в производството и икономиката ни като цяло пазарът на труда се преобрази и в момента тези, които печелят добре в България, може да не успеят ако са в друга страна и обратното, някои, които не са заплатени добре тук могат да получават солидна заплата в чужбина ако имат нужното образование.

Като първа ще разгледаме работата на учените. Светът може да се е променил много през последните години, но науката в развитите страни си остава скъпо платена, защото учените спомагат технологиите да се развиват като цяло. Ако сте решили да се развивате в тази сфера е добре да помислите за кариерата си в нашата страна или чужбина.

Втората професия е на мениджърите в информационните системи. Като се има в предвид, че технологиите и комуникациите спомогнаха за главоломното развитие на човечеството през последните години, може да си дадем сметка защо те са добре платени.

Третата професия, която ще разгледаме в тази статия е на маркетинг мениджъра (мениджъра по продажбите). Има много дискусии дали мениджъра е по-успешен или самия производител на продукта, но веднага можем да разберем това като си зададем въпроса „Кой кого управлява и кой е направил производителят богат?“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.