Преди да ги наемете на работа

Според различни изследвания е доказано, че голям процент от работниците по някакъв начин крадат от наелите ги на работа фирми. Известен процент фалити също се дължи на този факт, защото някои от фирмите в един момент изпитват финансови затруднения поради недобросъвестността на служителите си. Кражбата може да е под различни форми, като се започне от директно присвояване на парични суми, различни стоки и се стигне до не свършването на определени задачи, които са в задълженията на служителите. Последното също може да се счита за кражба, защото им се заплаща за нещо, което те не са свършили и по този начин водят фирмата до излишни загуби.

Начините за справяне с този проблем са няколко и те трябва да са предварителни, като при интервюто за работа може да установите много плюсове и минуси на кандидатите за работа. На първо място трябва да се съобразите с въпросите си, за да не си навлечете неприятности и дори заведени дела за дискриминация, но в същото време вие може да зададете достатъчно въпроси при едно интервю, което да разкрие истинската самоличност на определения кандидат за работа. Принципно е добре да се допитате до експерти от фирма, която може да ви помогне в изготвянето на точните въпросници, за да не си губите времето.

Подобни специалисти имат изготвени тестове и списъци с въпроси, които могат да определят, бъдещите ви служители дали ще бъдат етични към вас, както и поведенческата им реакция в определени ситуации. При наемането на голям брой служители този начин на подбор на персонала е задължителен, защото при липсата му може да си докарате огромни непредвидени загуби, които могат да повлияят сериозно на бизнеса ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.