Пет признака, че е крайно време за нова кариера

Всеки има лош ден в работата от време на време. Всеки рано или късно се конфронтира с шефовете или колегите. И, да, няма как всеки ден да отивате в офиса с желание и мотивация на 100%. Но кога наистина е крайно време да направите остър завой в кариерата си?

Ако имате съмнения дали това е професията за вас, вижте тези пет признака, че е крайно време за нова кариера:

  1. Загубили сте всякакво желание за работа

Само мисълта, че трябва да отидете на работа ви стресира и ви кара да търсите извинение да си вземете отпуска. Събуждате се всяка сутрин в потиснато настроение и първата ви мисъл е какво ви чака в офиса. Не от време на време, а всеки ден, сутрин след сутрин.

  1. Вече не харесвате това, в което сте най-добри

Имате нужда от промяна, защото сте в пълен застой. Не се развивате, нямате планове, нито амбиции. Вече не харесвате това, в което сте най-добри. Развили сте умения, които сега просто не искате да използвате. Имате нужда от нови предизвикателства, за да се „събудите”. И на сегашното си работно място не можете да ги намерите.

  1. Правите груби грешки, пропускате срокове, не се справяте със задълженията си

И всичко това се дължи на пълната липса на мотивация. Не се чувствате ангажирани по никакъв начин с фирмата, в която работите. Не се виждате там дори в близкото бъдеще. И не става въпрос само за конкретното работно място, просто имате нужда от нещо различно.

  1. Говорите само за проблемите в работата си

Връщате се в миналото, спомняте си какви мечти сте имали и се оплаквате на близките си. Смятате, че сте сключили лоша „сделка” с настоящата си работа. Завършвате всеки разговор с тях по един и същи начин, а именно как трябва да си смените професията.

  1. Твърде квалифицирани сте

Имате образованието и възможностите за много по-добра професия, но ви липсва кураж. Страхът ви спира да покажете на света какво можете.

Вижте също: Девет стъпки към желаната работа

Познато ли ви е всичко това? Чувствате ли се изгубени и обезсърчени? Може би е време за нова кариера? А знаете ли, че времената на криза са идеални за нови предизвикателства?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.