Основни принципи за наистина сплотен тиймбилдинг на ИТ-отдела

It мотивацияНашите емоции със сигурност имат удивителната способност да оформят цялата разлика между група, която работи с най-важното в този вид бизнес – ентусиазма, и тази, която просто върши своята работа отгоре-отгоре

Да откриеш, но и да задържиш след това в екипа си ИТ-таланти е определено доста трудна и отговорна задача. Безспорно, и тук на първо място културата е от първостепенна важност. А естественият и много важен за всеки модерен бизнес, фокус трябва да бъде върху организационното развитие. Защото точно той е в състояние да доведе до далеч по-удовлетворени и освен това – продуктивни служители.

“Аз бях силно заинтересована от тази ключова за успешния бизнес тема в началото на своята кариера”, казва ИТ-ветеранът Джеки Барета. Днес тя е една преуспяла в своята кариера и живот жена. Сега тя работи едновременно като консултант, писател и спикър. Така тя помага на екипите да постигат много повече иновации и постижения от преди.

Как ИТ-отделът да взаимодейства всъщност далеч по-продуктивно с бизнеса?

Тази изключителна жена е работила в рамките на петнадесет години в ИТ-отдела на Con-Way, а през цели шест от тях е била CIO на тази логистична компания. Днес тя споделя, че точно културата, създадена от ИТ-лидерите в Con-Way, става едно от най-важните неща, които изобщо някога целият екип е правил. Според нея всички хора определено са запознати с този уникален по своята мотивираща за всеки един член на екипа водещ фактор. Нещо повече – хората всъщност знаят за всички велики неща, които е възможно да бъдат постигнати не толкова и само от своята технологична гледна точка, но и от гледната точка на екипността. Тя смята, че са успели да привлекат наистина изключителни хора, а начинът, по който след това са ги ръководили, просто е извадил всъщност най-доброто от тях.

Пътя на този голям успех Барета дефинира с вида енергия, направила всички елитни екипи успешни. А тя се е посветила изцяло на това да помага и на другите да я създават успешно в своята собствена лична работна среда.

Това е описано по невероятен начин и в нейната книга със знаковото заглавие: “Най-важните екипи” (Primal Teams).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *