Най-добрите професии

Всички искаме да имаме престижна и платена работа. Какво всъщност означава “хубава работа”? The Wallstreet Journal са направили проучване на 200 професии и са ги класирали, в зависимост от различни фактори като доход, потенциал за развитие, перспектива, условия на труд, социални придобивки и т.н. Заплатата на професор по математика в това проучване е $94,160! Сами разбирате, че в България тази сума ще е от порядъка на $5000.

best-worst-jobs

Много би било интересно да видим как ще изглежда този списък за Българя. Ще се радвам да споделите мнение. Само като се замисля… шофьор на маршрутка, дюнерджия…

1 Comment

  1. Добра класация. За съжаление в България от гледна точка на заплащането си мисля, че професии от сорта на автомеханик, шофьор-доставчик и разни “майстори” дето слагат гипсокартон, климатици, лепят плочки и т.н. ще задминават много от топ 10 в тази класация. Просто в България, като знаеш, че можеш да взимаш 2000лв и да слагаш гипсокартон що пък да се напъваш математик да ставаш. За съжаление много способни специалисти, влагали с години в себе си, остават по-лошо заплатени от хора с много по-ниска квалификация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.