Най-добрите инвестиции през 2021 г.

Инвестирането може да ви осигури друг източник на доход, да подсигури старините ви или да ви помогне да се измъкнете от финансовия колапс. След бурната 2020 г. е време да помислим за нови възможности.

инвестиции

Основната цел на инвестирането е да увеличи богатството ви, но също така и да го предпази от инфлацията. Когато разполагате със свободни пари, разумното решение е да ги оставите да “работят” за вас.

Нека видим най-добрите инвестиции през 2021 г.

1. Имоти с цел отдаване под наем

Ипотечните лихвени проценти напоследък са на много изгодни нива, което поставя въпросът дали да инвестираме в недвижимо имущество. Идеята да купите имот с цел отдаване под наем никак не е лоша. Жилищата са добра инвестиция, ако не търсите бърза възвръщаемост. С течение на времето наемите се вдигат, което ще ви осигури мощен паричен поток в бъдещето.

Нестабилната икономика стана причина много хора да загубят работата си и да се завърнат по родните си места. Това се отрази пряко и на жилищата под наем. След тежката 2020 г. всички се надяваме в крайна сметка пазарът да се стабилизира и да ни изненада приятно.

2. Акции

Някои сектори се котират под историческата си средна стойност, но това не означава, че трябва да спрете изцяло да инвестирате в акции. Ако сте търпеливи, ще спечелите в един по-дълъг период от време. Печалбите на компаниите все още не са се подобрили много, но очакванията са за раздвижване към средата на годината.

3. Инвестирайте в страничен бизнес

Въпреки че вероятно не смятате инвестирането в страничен бизнес за истинска инвестиция, това може да се окаже печелившо за вас. Има десетки начини да печелите допълнително в партньорства с успешни и амбициозни хора като вас. Можете също така да инвестирате в хобитата си, превръщайки ги в начин за печелене на пари.

4. Криптовалути

Повече от десетилетие Биткойн уверено върви напред, но той не е единствената криптовалута, заслужаваща внимание. Днес на пазара има повече от 7000 криптовалути – от най-популярните до такива, които никога не сте чували.

Ако имате интерес към криптовалутите, вижте кои са най-добрите за инвестиране през 2021 г.:

  • Биткойн: Цените на биткойните достигнаха рекорд през 2017 г., след което се сринаха през 2018 г. до рекордно ниски нива. Оттогава обаче те се радват на стабилност и ръст, като през януари тази година се възкачиха до над 40 000 долара за пазарна капитализация от над 1 трилион долара. Така те представляват 69% от пазара на криптовалутите.
  • Лайткойн: Идеята на Чарли Лий да създаде “олекотена” версия на Биткойн всъщност се оказа изключително печеливша. Лайткойн притежава някои от характеристиките на Биткойн, но с някои подобрения. Така например, биткойн транзакциите отнемат 10 минути, а тези на Литкойн – около 3 минути. Литкойн има по-ниски системни изисквания, което го прави удобен както за инвеститорите, така и за потребителите.
  • Етериум: Това е софтуерна платформа, основаваща се на блокчейн технология, в която можете да обменяте криптовалута.
  • Бинанс Койн: Бинанс Декс е платформа, подобна на Етериум, но с по-различна мисия. Това е децентрализирана платформа, където потребителите могат не само да купуват, но и да продават монети Бинанс. Също така и да използват БНБ за конвертиране на други криптовалути една в друга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.