Най-добрите градове за живеене и работа в Германия

работа в Германия

Имате желание да се преместите в Германия, но не сте проучили в кой град е най-подходящо да го направите и къде ще имате повече възможности да си намерите най-лесно добре платена работна позиция? В следващите редове ще се опитаме да ви помогнем с това важно за вас решение и събрахме полезна информация, както и някои интересни факти за 5-те най-добри градове в Германия.

Берлин – (парти) столицата на Германия

Има някаква световна истерия около Берлин в момента. Наистина ли си заслужава да се установим там? Без да губим време, ще ви отговоря кратко и отчетливо: ДА!
Столицата на Германия е главозамайваща комбинация от блясък и история. Берлин дава на всеки изживяването, което търси – авангардна архитектура, богати музейни експозиции, несравним нощен живот и първокласна кухня!

Мюнхен – Баварската столица

Втори по ред е единствения по рода си Мюнхен, основно заради умелото съчетание на модерните технологии и спиращата дъха култура и история.

В Баварската столица се провежда и световноизвестният двуседмичен панаир на бирата – Октобърфест.

Хамбург – „Порталът към света“

Хамбург е вторият по големина град в Германия и едно от най-големите пристанища в световен мащаб. Още през Средновековието, Хамбург се превръща в център на международната търговия, наследство, което продължава и до ден днешен: това е един от най-богатите градове на Германия, привличащ ежегодно милиони туристи и експати от цял свят.

Франкфурт – бизнес-центъра на Германия

Повечето немски банки са със седалище именно във Франкфурт. Независимо, че е Франкфурт е едва пети по големина немски град, то на неговата територия са построени с едни най-високите сгради в Европа. Поради множеството небостъргачи, които са разположение в центъра на Франкфурт, местните го наричат  „Мейнхатън“ (заради река Мейн) по аналог на Манхатън в Ню Йорк.

Щутгард – пример за елегантност

Щутгард е рзположен в сърцето на един от най-богатите винарски райони на Германия и към днешна дата този град е страхотно място за живот и работа. Щутгард е дом на едни от най-големите немски автомобилни компании, а именно Porsche и Mercedes.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.