Кои компании търсят, а не съкращават служители

работа

Масовата безработица и задълбочаващото се обедняване на обикновените хора са основни теми през последните дни. И докато милиони фирми фалират по света, има компании, които не освобождават, а – набират служители. Това, разбира се, е следствие от политиката на правителствата да затварят обекти, които не са от първа необходимост. Така основна дейност в условия на криза развиват хранителните вериги, аптеките, доставчиците на храни и производителите на медицински изделия.

Кои компании разширяват дейността си в условия на пандемия?

Amazon

Американската компания за търговия на дребно, която развива дейността си онлайн, отчете нови рекорди. Не само акциите на компанията се повишиха, но и – работните места. Гигантът отвори вратите си за безработните в САЩ, от които смята да наеме 100 000 души. Това, разбира се, не е благотворително, а продиктувано от невиждания ръст на продажби и съответно – доставки, по време на пандемията от коронавирус.

Walmart

Подобно на Amazon, и Walmart се радва на силен интерес от страна на потребителите, принудени да пазаруват онлайн. Гигантът смята да наемете 150 000 нови служители, за да отговори на повишеното търсене на своите стоки и дистрибуция.

Pizza Hut

Популярната американска компания се оказа една от най-оборотните вериги за бързо хранене във времената на криза. За да продължава да осъществява поръчките си на храна, нараснали в невиждани размери, Pizza Hut предлага работа на 30 000 души.

Domino’s Pizza

Компанията се нуждае от нови 10 000 служители заради повишения ръст на поръчки за доставка на пици. Международната верига отчете бум на поръчките онлайн през изминалия месец. Новите служители ще работят като доставчици и координатори на поръчките.

Аптеки CVS

Аптечната верига предлага работа на 50 000 души, които ще бъдат заети в доставката, дистрибуцията, обслужването на клиенти.

Dollar General

Американският гигант с над повече от 15 000 магазина търси 50 000 нови служители. Компанията е сред най-печелившите вериги в САЩ. Новите служители ще имат възможност за временна или постоянна заетост в зависимост от развитието на икономическата криза.

Oracle

Работата от вкъщи, станала особено популярна покрай пандемията от коронавирус, засили търсенето на доставчици на софтуер. ИТ компанията Oracle работи предимно с големи компании и за да осигури нуждите им от иновативни технологични решения, назначава нови служители.

Red Hat

Компанията, занимаваща се основно със софтуер за големите компании, изпитва остра нужда от кадри във връзка с масовото преминаване на режим “работа от вкъщи”.

Българските хранителни и аптечни вериги също набират персонал от началото на пандемията, тъй като намалиха работното време на служителите си. И предвид високата безработица, желаещи не липсват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.