Какви са ползите от агенциите за човешки ресурси?

Вашата фирма се разраства и вече имате огромен персонал, който не може да следите лично и постоянно. В такива случаи, за да не губи бизнесът ви е добре да се обърнете към експерти в областта на управлението на човешки ресурси, които със сигурност ще са ви полезни, като лично се заемат с вашите служители. Агенциите за човешки ресурси в България не са малко, но да приемем, че сте решили да наемете такава за вашия бизнес и вече сте се спрели на определена фирма, която да управлява вашият персонал във фирмата или фирмите, които притежавате. Какво трябва да очаквате от една такава агенция и има ли смисъл от наемането и?

Като за начало нека разгледаме какви точно са услугите, които се предлагат от подобна фирми. В общи линии тяхната цел е да управляват така човешките ресурси, че да извлекат максимална полза за фирмата, за която са наети като сведат до минимум финансовия риск за собствениците и. В техните ангажименти обикновено влизат обучение на персонала, мотивацията му, изграждане на лоялност към фирмата, спазване на законите за труда, набиране и подбор на персонала, водене на отчет на служителите и поверителност на данните им, организацията на работа, ефективност в поведението на служителите, анализиране и управление на персонала и други. Като цяло, преди да наемете подобна фирма е добре да се запознаете подробно с нейната дейност и какви услуги точно предлага, за да може да разберете дали ще ви е полезна тя на вас и вашият бизнес.

1 Comment

  1. Добър съвет, но за съжаление много малка част от агенциите за набиране на персонал серизоно и отговорно си вършат работата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.