Интервю за подбор на персонал

[googmonify]3196946595:right:250:250[/googmonify]Явяването на интервю е свързано с известни трудности. Има някои основни умения, които трябва да усвоите, и въпроси, за които трябва да се подготвите. Упражнявайте се в поставянето на цели. Ще ви предложим няколко идеи за интервюирането и поведението ви по време на интервю, които може да изпробвате върху себе си, с ваш приятел или група приятели.

За да стигнете до интервю, трябва да сте подготвили необходимите документи за работа. Работодателят трябва да остане достатъчно впечатлен от тях, за да пожелае да се срещне с вас.

Представете си, че сте на интервю!

Един от начините да разберете какво се случва на едно интервю, е да го проиграете с приятел. Направете го по отношение на работа, за която знаете нещо и обърнете внимание на следните неща:

 • Отговаряте ли само с “да” или “не”. Ако е така това напряга ли интервюиращия?
 • Има ли прояви на чувство за хумор или всичко е отегчаващо и сериозно?
 • Какво се случва когато настъпи продължително или неловко мълчание?
 • Очите ви срещат ли интервюиращия или си избягвате погледа?

Сменяйте ролите си. Поведението по време на интервю е умение и се усвоява също като карането на колело. В началото е трудно и обикновено падаш често, а после става естествено и си задаваш въпроса как би могло да е толкова лесно. Може да четете този блог всеки ден, но това само по себе си няма да ви помогне кой знае колко. Единственият начин е да тренирате практически. Пускайте си CV-то и ходете на интервюта дори когато имате работа, която харесвате за момента.

Прочетете още материяли за CV!

Знаете ли какво означава CV?

2 Comments

 1. Голям миш- маш е този блог. Истински тюрлю гювеч. Влизаш в него и веднага ти се иска да напуснеш.

  Правите се на големи експерти, ама би трябвало да ПРОЧЕТЕ някой неща от областта на Интернет маркетинга. Защото иначе след 5- 6 месеца ще сдадете багажа. Бас ви турям!

 2. Апостоле, Апостоле, Апостоле …

  Един път казваш, че спазваме правилата на интернет маркетинга, друг път твърдиш, че не ги спазваме…

  Ние не сме експерти защото ако бяхме щяхме да взимаме по 100 лева на CV, а не по 10 лева. Определено знаем повече за писането на CV и кандидатстване за работа от масовия читател.

  Имаме клиенти, които са доволни и то много. Получаваме между 3 и 5 CV-та на ден за съвет и средно по едно CV на седмица като поръчка.

  Сложили сме и линк в блогрола с твоя прословут блог “Добрите новини”.

  Започнахме преди 5-6 месеца и блога има PR=3, 100-150 уникални посещения дневно и над 30 поръчки за CV и мотивационо писмо.

  Всеки един от екипа ни работи на пълен работен ден и има много други отговорни задължения освен поддържането на този блог. Пишем тук каквото и когато ни хареса. Нямаме за цел да се издържаме или да правим милиони от него.

  Не претендираме, че сме капацитети в областта и си го пише ако прочетеш.

  ЗЛЕ СЪМ С ТУРСКЯ, ще ми обясниш ли какво е “Тюрлю гювеч”, че не знам? Ако веднага след като посетиш блога ти се иска да напуснеш винаги може да го направиш.

  АКО имаш предложения как може да подобрим този блог, без да очакваш да ти дадем “САМО СЕГА ЗА 1245 лева”, можеш да го направиш по всяко време!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.