Второ интервю за работа

Какво се случва по време на второто интервю?
Обикновено ви дават писмен тест, практически упражнения или решаване на определен казус. В някои случаи ще ви разведат из помещенията на фирмата или ще ви поканят на обяд. В момента са доста популярни така наречените групови дискусии или ролеви игри.

Правилата за поведение по време на второ интервю за работа са същите като тези за първо. Разликата е, че вторите интервюта са обикновено много по-тясно свързани с конкретната длъжност, за която кандидатствате.
Голяма част от компаниите използват така наречените панелни интервюта, особено обществения сектор. Панелът обикновено включва няколко представители на фирмата, в която кандидатствате, и има председател, но понякога може да изглежда така, сякаш всички участници в интервюто са равнопоставени.

2 Comments

  1. Не е гаранция, че ще те наемат дори и на второ интервю. Аз съм ходил и на трето за една позиция. На второто интервю се срещнах с мениджъра на отдела.

  2. “…популярни така наречените групови дискусии или ролеви игри.”

    Това май е новият ужас на повечето кандидати 🙂

    Ще се радвам на една статия относно този тип подбор. Аз лично присъствах на такъв, успеха беше феноменален – няколко “отбора” по трима човека, една задача, малко време и очаквани резулати.

    Още в първите мунути мухльовците отпадат. Това за мен трябва да е 1-вото интервю, след това да са въпросите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.