Бетонов възел – какво е значението му в строителството

бетонов възел

В основата на всеки здрав и устойчив строеж е качественият бетон, изработен по всички международни изисквания и стандарти. В състава на бетона трябва да са спазени точните пропорции между включените вода пясък, инертен материал и други съставки. Прецизната им дозировка може да бъде направена единствено в сертифициран бетонов възел. Когато търсите доставчик на бетон за вашия строеж, уверете се, че разполага със собствен бетонов възел и собствен транспорт. Това е гаранция, че ще може да ви предложи добро качество за цена бетон, която ви устройства.

Защо е важно доставчикът на бетон да разполага със собствен бетонов възел

Както посочихме по-горе, в сертифицирания бетонов възел се разработва бетон, в който съставките са прецизно дозирани. Само специалистите могат точно да определят какво е необходимото количество вода, което да включат, като то е съобразено с влажността на пясъка в конкретния случай. Важно е да знаете, че след доставяне на бетона на строителната площадка, в сместа не бива да се добавя вода, тъй като това ще наруши структурата ѝ, а оттам неминуемо ще повлияе негативно и на здравината и устойчивостта на строежа. За да сте спокойни за качеството, доверете се на фирма със собствен бетонов възел, сертифициран в съответствие с националните и международни норми и изисквания.

В един бетонов възел може да ви предложат няколко вида бетон с различни характеристики

Те се различават по своята якост и устойчивост, и трябва да поръчате за строежа си точно този вид, който проектантът е указал. Важно е да спазвате точно инструкциите, тъй като е от значение какво ще е конкретното предназначение – дали се търси устойчивост на въздействията на околната среда, водоплътност, мразоустойчивост и т.н. Специалистите, които работят в сертифициран бетонов възел, ще ви разяснят спецификите на всеки от видовете бетон, за да сте спокойни, че правите най-добрия избор на достъпна цена бетон.

Навременната доставка от избрания бетонов възел до строежа е от решаващо значение

Бетонът трябва да бъде излят на строителната площадка до 90 минути след създаването му. Когато проучвате и сравнявате оферти за цена бетон, поинтересувайте се дали някоя от тях включва и доставка. Винаги е добре да предпочетете фирма, която разполага със собствен бетонов възел и собствен транспорт. Това ще гарантира идеална координация, а за вас ще е уверение, че ще получите бетона на строителната площадка веднага след създаването му. Ангарижаране на една и съща фирма, както за създаване, така и за доставка, ще ви гарантира и по-приемлива крайна цена бетон, а и ще ви спести време и нерви за проучване и подбиране на подизпълнители, които да включите в процеса.

От изложеното до тук със сигурност сте се убедили, че намирането на сертифициран бетонов възел е от съществено значение при планирането на всеки строеж. Фирма, която работи в съответствие с националните и международните норми и стандарти може да ви гарантира отлично качество и приемлива цена бетон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.