Електронно издание за кариера и развитие

Абонамент

Топ класация на вредните професии


КАРИЕРА by admin

Знаете ли, кои професии са вредни?

стрес на работното място

Освен условията на околната среда, професията, която сме избрали, оказва значителна вреда. Ако в детството сте мечтали да станете модел, то навярно сега, като такъв се сблъсквате с недостатъците на това призвание? Едва ли сте предполагала като малка, на какви лишения ще бъдете изложена и какви ще са последствията.

Ето и топ класация на вредните професии, ако все още не сте намерили своята:

• Доктор

Наред с факта, че от студентските години се появява хроничната липса на сън, тази професия крие силна емоционална тежест. В нея докторът носи голяма отговорност за живота на хората.

• Учител

Постоянната работа, която пада на плещите на учителя се усеща рано или късно. Освен това в света на разглезените деца е трудно да се запази хладнокръвие и спокойствие.

• Стюард / Стюардеса

Винаги има риск от авария на самолета или кораба. Наред с това, на борда винаги има недоволни пасажери, грижите, около, които отнемат всичките сили.

• Сервитьор

Цял ден и може би нощ разходки с поднос в ръка. Пада се тежко натоварване на краката. Плюс арогантните посетители, които се държат неподходящо.

• Фризьор

Работейки, върху шедьовър под формата на стайлинг или прически, всички химикали влизат в тялото на фризьора. Така се появяват множество алергии.

• Спортист

Тук съществува повишен риск от нараняване. Това, обаче не е всичко. Кариерата им приключва в по-младите години. В края на краищата винаги има някой по-добър.

• Модел

Това е ожесточено съревнование. Изкълчените глезени по подиума са ежедневие, но какво да кажем за вечната битка с конкуренцията. Постоянен тормоз по отношение на лично тегло и външен вид. Лишение от храна. Да не пропускаме и риска от анорексия.

• Офис служител

Понякога изглежда, че седейки на масата в офиса, нищо не би ви навредило. Но постоянното недоволство от мениджмънта причиняват сериозни щети на нервната система.

• Журналист

Не е толкова лесно да получите добри материали за новинарство. Освен това журналистите често са на места, където животът виси на косъм.

• Актьор / Актриса

Ако сте млади и амбициозни, едва ли ще преминете без буря в морето от стрес. Липсата на стабилност в работата и нередовен график, често водят до употреба на алкохол и наркотици.

Това са само част от професиите, които имат отрицателни последствия върху здравето на практикуващите ги. За съжаление списъкът с подобни професии е много по-голям и милиони хора са подложени на ежедневен стрес. За да се балансира е необходимо да се заредим с положителни емоции през времето, когато не сме в службата. Разходки в планината, спорт (например практикуването на скуош има много положителен ефект), почивка и релаксация.

Автор: admin

Ако търсиш работа, сигурно си осъзнал, че традиционните стратегии като изпращане на едно и също CV на 50 компании отдавна не дава резултат. Светът става все по-малък, а конкуренцията по-жестока. За щастие ти имаш нас - екипа на uchebnika.com

Leave a Reply