Електронно издание за кариера и развитие

Абонамент

Ставам ли за предприемач?


IT кариера by admin

ITМного хора в днешно време се чудят дали да започнат в IT бранша като предприемачи…, но винаги се страхуват дали няма да загубят инвестираните пари, дали ще успеят да се наложат на пазара и дали няма да си губят цялото време за малко възнаграждение.Истината е, че все повече се търси неквалифицирана работна ръка в Интернет. Такива са хората, които извършват всякаква рутинна дейност, за която се изисква само кратък инструктаж, без да влагат мисъл.Затова ако:
– Сте креативни;
– Можете да предложите квалифициран труд;
– Имате интерес към IT сферата;
– Отговорни сте и знаете, че клиента е най – важен;
– Държите на репутацията си и няма да я „продадете“ за 10 лева;
– Знаете как да се държите с клиента и имате мениджърски умения;
– Цените времето на останалите;
– Имате какво да предложите (или искате да се научите на нещо);

Това са основните качества, които трябва да има един онлайн предприемач. Вероятно някой все още го е страх да започне?
Стартирайте като фрийлансър!
Ами да, защо не? Започнете да предлагате това, което можете. Например: Копирайтинг, програмист или графичен дизайнер и т.н.
След като изградите нужната репутация, направете атрактивен фирмен сайт, офис, наемете служители и започнете да работите на една здрава основа.
Вече ще имате изградени редовни клиенти от работата си като фрийлансър и ще можете по – лесно да наложите това, което правите.
Можем да дадем много примери за брандове в България, които са постигнали нещо, защото предлагат качество на услугите си.
Най – важното нещо, което трябва да знаете е, че клиента е най – важен и ако някое голямо лице в бранша остане доволен от Вас, то бизнеса наистина ще тръгне. Успели сте, когато започнат да търсят Вас, а не Вие тях.Автор: admin

Ако търсиш работа, сигурно си осъзнал, че традиционните стратегии като изпращане на едно и също CV на 50 компании отдавна не дава резултат. Светът става все по-малък, а конкуренцията по-жестока. За щастие ти имаш нас - екипа на uchebnika.com

One Comment

Илиев

март 29th, 2019

Страхотна статия! Поздравления! Виждам, че първото правило за предприемач, е да сте креативни, а аз да Ви отправя едно предизвикателство…. Как поддържате креативността?

Leave a Reply