Електронно издание за кариера и развитие

Абонамент

Кандидатстване за работа


КАРИЕРА by admin

applying-for-job-bg-cv[googmonify]7634696764:left:200:200[/googmonify]

Основната цел при всяко кандидатстване за определена позиция е да се изгради перфектно съответствие между личните ви качества и цели и тези на работодателя. Трябва да внушите на интервюиращи, че прави правилно решение. За да постигнете това трябва да се диференцирате от останалите кандидати за същата позиция и да покажете, че именно вие сте правилният избор.

Подготовката преди кандидатстването включва
1.Интернет страницата на компанията;

2.Публикации, речи и ревюта на CEO-то на компанията или други ръководни кадри;

3.Приятели, които знаят за компанията или работят в нея;

4.Информация в интернет Yahoo, Google и т.н.

5.Анализ на пазара на компанията

-Пазар, Клиенти, Конкуренти, Продукт/УслугаНещо много важно

Не отивайте на интервю, сякаш отивате за да молите за определена позиция или работа. Никога не пишете или казвайте неща отрода на „Мога да работя като продавач консултант или в HR Отдела ви“. Това ви кара да изглеждате отчаян и жалък. Никой не наема отчаяни хора.

Отделете време, в което съзнателно анализирайте компанията и какво точно искате да постигнете там. Фокусирайте усилията си и оптимизирайте вашето CV именно за тази позиция точно в тази компания. Представете си какво прави един фокусиран лъч светлина… точно така пробива дупка в повечето повърхности. Ако не е фокусиран е просто слънчево и топло.

Отидете на интервюто като консултант, който предлага услугите си на фирмата. Един подход за постигане на това е да погледнете на самия себе си като компания. Вие имате активи(кола, заплата, ноу-хоу) и пасиви(сметки, наем).

Успех!Автор: admin

Ако търсиш работа, сигурно си осъзнал, че традиционните стратегии като изпращане на едно и също CV на 50 компании отдавна не дава резултат. Светът става все по-малък, а конкуренцията по-жестока. За щастие ти имаш нас - екипа на uchebnika.com

One Comment

Mariela

април 7th, 2008

В каква степен мислите, че тези методи са приложими в България? Според мен има много новозавършили студенти, които подбиват пазара.

Leave a Reply