Електронно издание за кариера и развитие

Абонамент

Заплата


КАРИЕРА by admin

zaplata
Защо това е така? Има два основни фактора:

1. Работните заплати са разход за фирмата. От първия ден ти си разход. Освен това, за това колко добър и ефективен е един мениджър се съди за това как намалява разходите на фирмата. Ако те наемат на висока заплата караш мениджъра да изглежда зле. Целта е да се наеме качествен и ниско-платен персонал.

2. Има много хора, които биха се съгласили да работят вашата работа за по-ниско възнаграждение!  Това е факт, породен от глобализацията и напредъка в технологиите. Как да договорим по-висока заплата? …

За съжаление няма кратък и ясен отговор. Няма и един единствен подход, който можем да наречем правилен. Ако имате нужда от сигурност (кой няма?) и не сте толкова опитни кандидати (ОК) с U<12, по-правилно е да приемете по малко но редовно възнаграждение. За по-самоуверените U>12 една среща с прекия ви ръководител може да доведе до 30% увеличение.

Големите пари идват при ОК. Направи си добро CV и се опитай да бъдеш информиран за пазара на труда. Трябва да се научиш да се продаваш добре. Записвай си постиженията в работата си (лесно се забравят) и мисли за ситуации, в които може да ги приложиш или споменеш-мотивационно писмо или интервю за работа. Това е чудесен източник на идеи за аргументация на CV-то ти с реални примери и ситуации. Хората, които наемат обожават истински примери!

Всичко, което правиш е малка стъпка напред към целта – „Да направиш изключително CV, в което всичко е на мястото си и да аргументираш кандидатурата си по най-убедителния начин.“ Естествено заплатата ще съответства на усилията ти.

Автор: admin

Ако търсиш работа, сигурно си осъзнал, че традиционните стратегии като изпращане на едно и също CV на 50 компании отдавна не дава резултат. Светът става все по-малък, а конкуренцията по-жестока. За щастие ти имаш нас - екипа на uchebnika.com

6 коментара

napster

февруари 23rd, 2009

Браво. Много е полезно. Дано да го използвам!

nadnica.com

април 15th, 2009


Ако те наемат на висока заплата караш мениджъра да изглежда зле. Целта е да се наеме качествен и ниско-платен персонал.

Не съм напълно съгласен с това. Не е голям шансът един добър професионалист да се задържи на ниско платена работа. Ако подчинените ти масово напускат компанията, това също те кара да изглеждаш доста зле като мениджър. В някои случаи за мен определящ фактор в търсенето на персонал е заплащането, а в други професионализма, но не трябва да се смесват двете неща.

Апостол Апостолов

април 26th, 2009

Проф. Лудвих Ерхард, бащата на немското икономическо чудо, не разсъждаваше като нашенските цървул- мениджъри. Неговият девиз беше: „Когато храниш със сено, бикове и биволи ще работят за теб. Когато храниш с плява, за теб ще работят кранти.“ Точно тук е тайната на споменатото икономическо чудо. Докато нашенските потурнаци не проумеят това, бизнесът им няма да потръгне истински.

admin

юни 16th, 2009

Апостоле, кога си имал заплата повече от 240 лева?

stiflar

юни 17th, 2009

Малко да разпуснете – изчислете заплатата си.

http://www.4shared.com/file/112488945/ed298ed8/zaplatata_mi.html

Димитър Червенков

ноември 9th, 2009

Това е най тъпия форум които съм чел …..
Най качествената стока на най-ниската цена…Е та такова жовотно нема братле …
Като плащаш малко ще ти се работи за малко ,персобналът ти ще е сбор , селяндури и необразовани глупци ,
Щото то в българия малко криво се разбира това,пурво си помисли ХАМАЛИ ли ти трябват или хора които да ти развият бизнеса,Да привлекат клиенти и т.н.

Leave a Reply