Електронно издание за кариера и развитие

Абонамент

Второ интервю за работа


КАРИЕРА by admin

Какво се случва по време на второто интервю?
Обикновено ви дават писмен тест, практически упражнения или решаване на определен казус. В някои случаи ще ви разведат из помещенията на фирмата или ще ви поканят на обяд. В момента са доста популярни така наречените групови дискусии или ролеви игри.Правилата за поведение по време на второ интервю за работа са същите като тези за първо. Разликата е, че вторите интервюта са обикновено много по-тясно свързани с конкретната длъжност, за която кандидатствате.
Голяма част от компаниите използват така наречените панелни интервюта, особено обществения сектор. Панелът обикновено включва няколко представители на фирмата, в която кандидатствате, и има председател, но понякога може да изглежда така, сякаш всички участници в интервюто са равнопоставени.Автор: admin

Ако търсиш работа, сигурно си осъзнал, че традиционните стратегии като изпращане на едно и също CV на 50 компании отдавна не дава резултат. Светът става все по-малък, а конкуренцията по-жестока. За щастие ти имаш нас - екипа на uchebnika.com

2 коментара

Иван

септември 13th, 2008

Не е гаранция, че ще те наемат дори и на второ интервю. Аз съм ходил и на трето за една позиция. На второто интервю се срещнах с мениджъра на отдела.

Филип Дечев

септември 22nd, 2008

„…популярни така наречените групови дискусии или ролеви игри.“

Това май е новият ужас на повечето кандидати 🙂

Ще се радвам на една статия относно този тип подбор. Аз лично присъствах на такъв, успеха беше феноменален – няколко „отбора“ по трима човека, една задача, малко време и очаквани резулати.

Още в първите мунути мухльовците отпадат. Това за мен трябва да е 1-вото интервю, след това да са въпросите.

Leave a Reply